skip to Main Content
e-scooter

E-scooter rijden, is het de moeite waard?!

Een e-scooter rijden: wat bespaar je hiermee?

Steeds meer mensen kiezen ervoor een e-scooter van Etalian aan te schaffen. Niet alleen omdat elektrisch rijden beter is voor het milieu, maar ook zeker omdat het op de lange termijn goedkoper is dan het rijden van een gewone scooter. Wil jij ook een e-scooter kopen, maar wil je eerst meer weten over de totale besparing van deze investering? Lees dan meer over de kosten van deze scooter in dit artikel.

De kosten van een e-scooter

Als je een e-scooter wil rijden, moet je deze natuurlijk eerst aanschaffen. Welke aanschafkosten je moet betalen bij het kopen van een elektrische scooter, is afhankelijk van de scooter die je aanschaft. Wel liggen de aanschafkosten van de meeste e-scooters iets hoger dan de aanschafkosten van de “gewone” scooters. Het is goed om hier rekening mee te houden.

Ben je ondernemer, dan kun je subsidie krijgen van de overheid als je een elektrische scooter aanschaft. Door deze subsidie zijn de aanschafkosten van de scooter weer iets lager, vaak veel lager dan de aanschafkosten van een conventionele scooter. Als je een gewone scooter aanschaft, krijg je geen subsidie. Dit maakt het aanschaffen van een elektrische scooter voor veel ondernemers nog interessanter.

Klik hier voor de subsidieaanvraag gemeente Den Haag.

Geld besparen door een elektrische te kopen

De gemiddelde aanschafkosten van elektrische scooters zijn dus wat hoger dan de gemiddelde aanschafkosten van conventionele scooters, maar uiteindelijk verdien je jouw investering in een elektrisch model wel altijd terug. Dit komt omdat de elektrische scooters veel zuiniger zijn dan de conventionele scooter.

Rijd je een elektrische Etalian scooter, dan betaal je omgerekend 0,45 euro per 100 kilometer. Dit zijn de elektriciteitskosten die je betaalt om de scooter op te laden, zodat je met de scooter rond kunt rijden. Brandstofkosten betaal je niet meer, want jouw elektrische scooter heeft door het opladen met elektriciteit helemaal geen brandstof meer nodig. Even ter vergelijking: rijd je een conventionele scooter, dan betaal je ongeveer 7 euro aan brandstofkosten per 100 kilometer.

100 kilometer: besparing van €6,55

1000 kilometer: besparing van €65,50

5000 kilometer: besparing van €327,50

En als je 10.000 kilometer gereden heb dan heb je al 655 euro bespaard.

Hoe langer je de scooter gebruikt, des te groter jouw totale besparing is. En omdat een elektrische scooter van Etalian lang meegaat, wordt de totale besparing van deze milieuvriendelijke scooter al snel erg groot. Wij garanderen dat de e-scooter lang meegaat en geven dus tot en met een kilometerstand van 25.000 kilometer garantie op de technische werking van de scooter. Dit houdt dus in dat je zorgeloos kan rondrijden tot deze kilometerstand is bereikt. Dit vertegenwoordigt een totale besparing van €1637,50

Meer weten? Neem contact op

Wil je meer weten over de kosten van een Etalian scooter of heb je vragen over de totale besparing van het elektrisch rijden? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt een contactformulier invullen om met Etalian in contact te komen, maar je kunt ons ook een berichtje sturen via WhatsApp. Ook is het mogelijk om live te chatten met onze medewerkers. Dit doe je gewoon op onze website, door een livechat te starten.

Back To Top