skip to Main Content

Elektrische scooter kopen

Een elektrische scooter kopen doe je niet alleen voor het milieu en je medeweggebruikers, maar vooral voor jezelf. Je verplaatst je snel en geruisloos, betaalt bijna niets voor het opladen en navigeert veel makkelijker door de stad dan met een auto. Etalian verkoopt de mooiste modellen met de nieuwste snufjes!

Waar moet je op letten als je een elektrische scooter kopen wil?

Gebruik je je scooter vooral om naar je werk te gaan of wil je ook graag lange roadtrips maken? Bedenk dit van te voren of vraag advies bij de telefoon- en WhatsApp-service van Etalian via telnr. 06 50238060.

Actieradius, accu’s en rijstijl
Over het algemeen ligt de actieradius – hoe ver je kan rijden tot je accu leeg is – tussen de 45 en 150 kilometer. Dit ligt voor een groot deel aan je accu, maar ook aan factoren zoals rijstijl en weersomstandigheden. Bij koud weer trekt de accu bijvoorbeeld sneller leeg. Je rijstijl beïnvloedt ook hoe zuinig je rijdt. Veel stoppen en weer optrekken kost je meer capaciteit dan wanneer je met een regelmatige snelheid over een landweg tuft.

Oplaadkosten en oplaadgemak
In oplaadkosten scheelt het bij een elektrische scooter weinig of je ‘zuinig’ of ‘duur’ rijdt. Het opladen van je accu kost je niet meer dan een paar dubbeltjes per keer, en veel moeite is het ook niet. Wanneer je thuiskomt neem je de accu uit de scooter en laad je hem eenvoudigweg op aan je eigen stopcontact. Onderweg op reis laad je de accu op bij een laadpaal waarvan je er in heel Europa steeds meer tegenkomt.

Beveiliging en stalling
Het beste is het om je scooter binnen te zetten. Een stalling beschermt tegen weersomstandigheden en diefstal. Voor onderweg heb je een goed slot nodig, zoals de Opal Protect 120 cm. Zet je scooter ergens aan vast, vooral als hij langere tijd buiten staat. Een alarmsysteem voor scooters is misschien ook een goed idee. Hoewel zo’n systeem in de grote steden weinig effect sorteert omdat er voortdurend alarmen afgaan, zal het een afschrikwekkend effect hebben op de meeste dieven.

Elektrische scooters kopen voor ondernemers

Er zijn regelmatig gemeentelijke en landelijke subsidies voor ondernemers om e-mobility bij ondernemers aan te moedigen. Hier kan je subsidie aanvragen voor de gemeente Den Haag. Informeer bij je eigen gemeente- of stadhuis of jouw bedrijf ook in aanmerking komt voor subsidie wanneer je elektrische scooters kopen wilt voor je werknemers. De belastingdienst kan je informeren over het fiscale voordeel dat jij krijgt bij aanschaf en rijden.

Een elektrische scooter kopen bij Etalian

Bij Etalian hebben we de kosten van een elektrische scooter voor je op een rijtje gezet. Zoals je ziet kost het opladen bijna niets. Omdat Etalian technische garantie geeft tot een kilometerstand van 25.000 heb je bovendien geen onderhoudskosten. Kijk alvast op de Etalian Instagramaccount om onze scootercollectie te bekijken of bel meteen 06 50238060 om een afspraak te maken voor een proefrit.

Back To Top