skip to Main Content

Elektrische scooter

Koop een elektrische scooter wanneer je een scooter zoekt.

Langzaam maar zeker worden door het instellen van milieuzones steeds meer ouderwetse scooters geweerd uit de grote steden. Dit houdt verband met luchtkwaliteit en geluidsoverlast. Gelukkig ben je met een schone en geluidloze elektrische scooter van Etalian wèl overal welkom!

Hoe ver rijd je met een elektrische scooter?

Met een Etalian scooter rijd je verder dan je denkt. De actieradius – de afstand die je rijdt zonder de accu opnieuw op te hoeven laden – hangt van een aantal factoren af.

De accu
Met de modernste lithium accu’s rijdt je tot wel 150 kilometer door. De aanschafprijs van een dergelijke accu is relatief hoog, maar het gebruiksgemak ook. Doordat de capaciteit van deze accu (de energiedichtheid) zo groot is, kan je er ver mee rijden. Wanneer je alleen in de stad rijdt kan je altijd vlug thuis opladen en heb je niet zo’n dure accu nodig. Stuur gerust een appje naar 06 50238060 voor een brainstorm met een van onze medewerkers.

Weersomstandigheden
Wanneer het koud is, trekt de accu van je elektrische scooter veel sneller leeg dan op een warme zomerdag. Helaas hebben we bij Etalian geen enkele controle over het weer.

Rijstijl en belasting
In de stad stop je voortdurend voor zebrapaden en stoplichten. Dit kost veel meer energie dan gelijkmatig doorrijden. Bij stadsrijden is je accu dan ook sneller leeg dan wanneer je rustig doorrijdt. Ook gewicht telt mee, dus als je een passagier hebt verbruik je meer energie en is je accu ook eerder leeg. Gelukkig is het opladen zo goedkoop, dat je iemand al voor minder dan 1 cent een lift kan geven!

Model en onderhoud
Controleer regelmatig de bandenspanning van je elektrische scooter. Wanneer je banden zacht zijn, verbruik je meer energie. Ook verbruiken zwaardere modellen meer dan lichtere modellen. Bij Etalian kunnen we je precies vertellen wat de technische specificaties zijn van onze verschillende modellen.

Elektrische scooter opladen

Kan het makkelijker? Wij denken van niet: je rijdt naar huis, zet je scooter neer en haalt de accu eruit. Thuisgekomen laad je de accu op aan je eigen stopcontact. Wanneer hij weer opgeladen is stop je hem weer in je scooter en kan je weer op pad. Onderweg opladen doe je aan een laadpaal. Er zijn apps waarmee je kan zien waar het dichtstbijzijnde oplaadpunt is en zelfs of het laadpunt al bezet of nog vrij is. Wanneer je accu helemaal opgeladen is, ben je een paar dubbeltjes kwijt. Doordat het rijden met een elektrische scooter zo goedkoop is, verdien je de aanschafkosten gauw terug!

De showroom van Etalian

Onze elektrische scooters zijn erkend door het RDW en worden geleverd met kentekenbewijs en nummerplaat. Kom langs in onze showroom aan de Hanzeweg 36 in Deventer om een proefrit te maken of zoek een andere Etalian dealer. Kijk alvast op Instagram om onze modellen te bewonderen.

Back To Top