Voorkom diefstal van je Etalian e-scooter

Je bent de trotse eigenaar van een elektrische Etalian scooter, dan wil je dat natuurlijk graag zo houden. Helaas is diefstal van elektrische scooters met de toegenomen populariteit ook een groeiend probleem. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om de kans op diefstal van je elektrische scooter te verkleinen. In deze blog delen we enkele tips.

1. Kies voor een veilige parkeerplek

Een goede start is het kiezen van een veilige parkeerplek voor je elektrische scooter. Zoek naar goed verlichte gebieden met cameratoezicht, als dat mogelijk is. Als je thuis parkeert, overweeg dan om een afsluitbare garage of schuur te gebruiken. Op openbare plaatsen kun je het best gebruikmaken van speciale scooterparkeerplaatsen of beveiligde fietsenstallingen.

2. Gebruik een kwalitatief slot

Een stevig slot vormt de basis om je elektrische scooter te beschermen tegen diefstal. Investeer in een hoogwaardig slot dat moeilijk door te knippen of te breken is. Een beugelslot of een kettingslot van gehard staal biedt meestal de beste bescherming. Zorg ervoor dat je het slot altijd correct gebruikt. Kies bijvoorbeeld voor ons ART3 slot. Dit is een goedgekeurd kettingslot waarmee je jouw Etalian goed kunt vastzetten. Dit vermindert de kans op diefstal aanzienlijk!

Tip: je kunt je slot gemakkelijk meenemen in de topkoffer die past op de Etalian Retro of opbergen in het vak van het achterspatbord.

3. Gebruik een alarmsysteem

Een alarmsysteem schrikt dieven af! Kies voor een systeem dat gevoelig genoeg is om bewegingen en trillingen te detecteren. Het alarm zal afgaan zodra iemand probeert je scooter te verplaatsen of te saboteren. Zorg ervoor dat het alarmsysteem goed geïnstalleerd en zichtbaar is, zodat potentiële dieven op voorhand worden ontmoedigd.

4. Maak gebruik van GPS-tracking

Een GPS-tracker is vaak van onschatbare waarde bij het opsporen van gestolen scooters. Installeer een GPS-tracker op je elektrische scooter, zodat je de locatie ervan kunt volgen via een mobiele app of website. Bij diefstal kun je de locatie doorgeven aan de autoriteiten en je scooter terugvinden.

5. Registratie

Zorg ervoor dat je het serienummer van je scooter noteert en registreert. Dit maakt het doen van aangifte van diefstal eenvoudiger (je hebt de informatie snel bij de hand) en je maakt het de politie makkelijker om contact met je op te nemen als ze je gestolen scooter terugvinden.

Samengevat

Helaas is een elektrische scooter een gewild object voor dieven. Daarom is het belangrijk om je hiervan bewust te zijn en de juiste maatregelen te nemen. Preventieve maatregelen, zoals het kiezen van een veilige parkeerplek, het gebruik van een kwalitatief slot, een alarmsysteem en GPS-tracking, verminderen de kans op diefstal aanzienlijk.