Etalian: meer dan

een prachtige elektrische scooter

Etalian. De E staat voor elektrisch en vervangt de I van Italiaanse schoonheid. Maar Etalian is veel meer dan een prachtige e-scooter met retrolook. Een gevoel vooral. Van vrijheid bijvoorbeeld. Het beste voorhebben met het milieu en je omgeving.  Als bedrijf is passie voor duurzaamheid de drijfveer van Etalian. Met service en betrouwbaarheid als kernwoorden.

De oorsprong van de modellen gaat terug naar begin jaren 60 van de vorige eeuw. In Italië en de rest van Europa is de scooter een betaalbaar alternatief voor de auto. De Italiaanse design-scooters groeien uit tot een begrip in de hele wereld.

Transitie naar elektrische scooter

Zestig jaar later is ook de scooter bezig met een brandstof-transitie. Alles wordt milieuvriendelijker en duurzamer. Elektrisch dus. Björn van de Graaf heeft een ‘groen hart’ en erkent de economische mogelijkheden van de elektrische scooter al in 2016. Hij verpandt zijn hart aan een Italiaans retromodel dat op kwalitatief hoogwaardig niveau kan worden gefabriceerd. Vanuit een garage, en later een showroom in Deventer, begint hij met de verkoop ervan.

Volgende stappen

Intussen treft Björn Herman Winkelhorst. Ze besluiten samen verder te gaan. Herman is gepokt en gemazeld in de energiewereld en studeerde af in elektrotechniek en bedrijfskunde. Aanvankelijk brengen ze persoonlijk scooters naar klanten in Nederland of komen langs voor een servicebezoek. Vanuit die passie en inzet groeit Etalian. De modellen worden geperfectioneerd, een nieuwe showroom in Deventer wordt ingericht en het dealernetwerk breidt zich uit over heel Nederland. De eerste Etalian scooters gaan nu ook de grens over naar Duitsland, Frankrijk, België en Denemarken.

Etalian blijft doorontwikkelen. Om een prachtige, betaalbare en milieuvriendelijke scooter te kunnen aanbieden. Een gloednieuwe website en webshop is een volgende stap. Deze biedt de mogelijkheid om via een configurator een eigen unieke e-scooter samen te stellen met kleur, accessoires en accuvermogen.